Göran Schmidts hemsidaMain menu: Start | Rörö | Skapelsefrågan | Bibelrelaterat | Kontakt

Fjällfiling

Augusti 2021

För precis 21 år sedan flyttade vår familj in till Göteborg från skärgårdsön där vi hyrde ett hus under de 11 år som barnen växte upp. Under det senaste året har jag och frun konstaterat att vi alltmer börjat längta tillbaka till ön. Fredagen 5 februari satte vi oss i skinnsoffan och bad till Gud om ett boende på Rörö. Vi bad om ett specifikt hus på Rörö som vi visste stod tomt, men tillade för säkerhets skull ”eller om Du har tänkt på nåt ännu bättre”.

Dagen efter, lördagen 6 februari, knackade det på dörren. Det var vår värdinna från våningen ovanför i huset där vi hyrt en lägenhet de senaste 16 av de 21 åren. Hon såg blek och aningen obekväm ut. Hon förklarade sitt ärende: ”Jag är ledsen, men Jag måste säga upp er; jag måste ha lägenheten till min dotter och hennes blivande familj”.

En blixt från klar himmel som kunde ha däckat vem som helst, inte minst med tanke på den hopplösa bostadssituationen i Göteborg med omnejd, och särskilt för ett par som oss, som av olika skäl aldrig kom in i husköparsvängen i ungdomsåren utan har hyrt oss fram under alla våra 41 år tillsammans. Och som heller aldrig brytt oss om att sätta upp oss i någon bostadskö.

Hyresnämnden, säger säkert någon läsare - så där kan man väl inte göra mot en hyresgäst, det finns ju något som heter besittningsrätt! Visserligen, men både frun och jag var tillräckligt erfarna efter ett liv tillsammans med vår Herre att vi insåg att Guds finger fanns med i det hela. Det var dags att flytta till Rörö igen. Men vart?

Nu har augusti varit den tredje månaden i rad som vi formellt varit bostadslösa och så sent som i mitten av förra månaden hade vi inte en susning om var vi skulle bo någonstans i höst. Men ändå var vi märkligt lugna, tack vare det där ”sammanträffandet” i början av februari.

För att göra en lång historia kort – 1 september gick flyttlasset och nu sitter vi här på vår balkong och tittar ut över havet. Huset vi bad om ligger tvärs över den lilla viken nedanför huset, och vi inser båda att det här var ”ännu bättre”.

Det är nu den fjärde bostaden vi har haft som gifta. Hur det gick till de tre andra gångerna tänker jag berätta nästa månad. Det är först i backspegeln som man ser mönstret träda fram.


Utsikt i gryningen den första dagen från balkongen i vårt nya boende


Copyright © 2021 Göran Schmidt
Template design by Andreas Viklund
Tillbaka till startsidan