Göran Schmidts hemsidaMain menu: Start Rörö Skapelsefrågan Bibelrelaterat Kontakt International visitors På G

Fjällfiling

December 2020


Det är inte lätt att summera ett så förvirrat år som 2020 på något vettigt sätt. En mängd frågor hänger i luften och svaren beror på vem man frågar. Tittar man på Youtube inser man att det inte är någon brist på folk som säger sig veta och är bombsäkra på sin sak, problemet är bara att de tycker helt olika. Och misstänksamhetens ande viskar att just de som kanske verkligen vet inte är särskilt intresserade av att berätta. Det blev året när nyhetsflödet blev en jordmån för konspirationsteorier om än det ena och än det andra:


•     Varför måste jag acceptera någonting-vad-det-nu-är varenda gång jag besöker en ny sida på internet?
•     Gick det amerikanska valet rätt till?
•     Har ekonomiska intressen påverkat lanseringen av coronavaccinen?
•     Varifrån kommer alla miljarder euro och dollar och kronor ifrån som ingen visste fanns?
•     Har statsmakter och IT-jättar börjat inskränka av vår åsikts-, yttrande-, tros- och rörelsefrihet?

Ja, vad ska man tro och vem kan man egentligen lita på i en tid när det politiskt korrekta verkar ha blivit viktigare än sanningen och dolda agendor regel snarare än undantag?

Plötsligt inser man att sanning, öppenhet och trovärdighet har blivit bristvaror i vårt samhälle. Tänk om vi hade politiker och media som var opartiska, talade sanning, berättade som det var och gick att lita på till 100%. Och ett steg längre i tanken: tänk om vi hade en världsledare och en global administration genomsyrade av samma anda! Tänk så annorlunda världen vore. Både med och utan det där viruset.

Vänner, det här är ingen utopi. Så kommer det att bli, var så säkra på det. Just det här är julens djupaste budskap, att vi lever i väntans tider. Men fram till dess att Han kommer och hans fridsrike upprättas och administreras finns det inga genvägar – vi måste själva ta ansvar för att ta reda på sanningen, faktagranska på egen hand och inte låta någon myndighet eller någon tvärsäker youtubare tänka och ta beslut för oss. Och skulle vi få utstå myndigheters kritik för att vi gör just det – ja då är det dags att lyfta blicken – för när det blivit som allra mörkast nalkas ljuset!

Så i stället för att ladda om 2020 tycker jag därför att vi önskar varandra ett Gott Nytt 2021!

PS! Det här var mitt tionde år med månadsreflektioner. Jag kör väl ett tag till om myndigheterna så tillåter. DS!

Copyright © 2021 Göran Schmidt
Template design by Andreas Viklund
Tillbaka till startsidan