Göran Schmidts hemsidaMain menu: Start | Rörö | Skapelsefrågan | Bibelrelaterat | Kontakt

Fjällfiling

Januari 2023

Nytt på min webbplats eller någon annanstans i etern

Nytt avsnitt i Genesispodden om mutationer - här!

AI-genererad bild i DALL-E utifrån ordkombinationen "criminal network shooting explosion Stockholm"

Skottlossning, mord, handgranater och bomber – i princip varje dag! Och jag som minns en tid i vårt land när ett mord ansågs som någonting sällsynt och helt ofattbart…

Det som sker i vårt land just nu påminner snarast om inbördeskrig. Inte mellan politiska grupperingar, utan mellan kriminella gäng.

Polisen erkänner att man tappat kontrollen. Inte så konstigt eftersom dödsfruktan i kombination med hämndbegär trotsar allt, inklusive blåljus. Vad värre är, sådant har visat sig kunna ödelägga folk och nationer. Alltihop är förstärkt av att det är stora, snabba cash inblandade för de lejda mördarna, oftast unga killar.

Det är allvar nu – farsoten sprider sig med rasande fart – och unga killar står i kö för att få delta, inspirerade av filmer och dataspel, peppade av droger och annat som lockar i den undre världen. Att de som får lov att vara med praktiskt taget undantagslöst blir bestämda till livslång (eller livskort) traumatisering och till läkemedels- och drogberoende är det ingen som berättar för dem innan.

Det är lika svårt att se någon ände på den här utvecklingen som på kriget i Ukraina. Mänskligt sett är den enda lösningen att förödelsen blir så stor att det inte längre finns något värt att strida för. Och dit är det dessvärre en lång och destruktiv väg, både i Ukraina och i Sverige.

Men det finns en lösning. Den är inte fängelser – fängslar man en rekryteras två. Lösningen är så politiskt inkorrekt att den omöjligen skulle kunna komma uppifrån de politiska korridorerna och den som där skulle föreslå den hade sannolikt spolierat sin karriär. Lösningen kommer från betydligt högre ort än så.

Den är att alla inblandade måste inse att Gud finns på riktigt. Inte som en religiös figur eller filosofiskt begrepp, utan som den Han verkligen är! Grundproblemet är nämligen att vi indoktrinerats till att tänka att Skaparen inte finns. Det är den så kallade ”vetenskapens” fel. Och nu menar jag inte riktig vetenskap utan den variant som representeras av personer som aktivt valt att förneka Gud och som låter det vara en utgångspunkt för sin subjektiva uppfattning om världen. Som använder sin ”auktoritet” till att framställa sin naturalistiska och evolutionära syn som om den vore en vetenskaplig sanning eller faktum. Och som, uppbackade av socialistiska ambitioner, sett till att denna syn fått genomsyra det svenska skolväsendet så att läroplanen kommit att förse generationer av svenska barn och ungdomar med en förvriden världsbild, en destruktiv syn på sig själva och en verklighetsfrämmande gudsbild, om ens någon över huvud taget. Domen vilar tungt över dessa människor.

Illusionen att Gud inte finns måste brytas. Det är den enda möjliga vägen att bryta den nuvarande trenden bland de kriminella nätverken – en genomgripande våg av omvändelser. Det är fullt möjligt. De lärda vetenskapsrepresentanterna som är de egentliga värstingarna har jag däremot föga förhoppningar om, de har redan bestämt sig en gång för alla för att måla in sig i sina ateistiska eller agnostiska hörn för att rättfärdiga sitt eget sätt att leva och har förlorat både syn och hörsel och förstånd.

Men hur kan man då övertyga en värsting om att Gud finns? Genom att få honom (men kan givetvis även vara en hon) att betrakta verkligheten med öppna ögon, öppet sinne och med sin medfödda intuition. Men hur ska vi få honom att göra det när han blivit impregnerad av illusionen att Gud inte finns? Jag har ett förslag:

1. Lyft upp värstingen du har anknytning till i bön inför Gud och be att hans Ande får mjuka upp hans hjärta.

2. Lyssna sedan och förmedla det budskap som jag själv fått ta emot och redogjort för i min videoserie Biblisk kreationism, förslagsvis avsnitten 2-6 som – och jag säger det av egen erfarenhet – nästan alltid övertygar en öppensinnad lyssnare om att det åtminstone måste finnas ”Något”.

3. Fråga sedan vederbörande vad detta ”Något” skulle kunna vara om inte just Gud?

4. När han sedan frågar dig ”Men vilken gud av alla religioners gudar?” så tänk dig följande fortsatta dialog:

Du: Österländska religioner lär om reinkarnation och karma – att din livsform efter döden bestäms av hur väl du lyckas här i livet. Islam lär att dina gärningar efter jordelivet kommer att vägas på en balansvåg där det vill till att de goda väger mer än de dåliga, annars hamnar du i helvetet. Hur tänker du dig i så fall att du kommer att ha det efter döden?


Värstingen: Inget vidare.

Du: Kristendomen lär att Gud sände sin ende son, Jesus, för att han skulle dö helt syndfri och oskyldig på ett kors. Han gjorde sig själv till en syndabock och tog alla dina och mina synder och brister på sig själv. Gud straffade honom i stället för oss, för att vi skulle kunna bli förlåtna för allt ont vi gjort, helt fritt och helt utan en massa plikttrogna kompensatoriska välgärningar från vår sida. Allt kristendomens Gud begär av oss är att vi tror på hans generösa erbjudande, att detta har hänt och att det är sant. Då blir vi förlåtna och fria från all skuld, får kraft att bryta med våra gamla livsmönster och får ett evigt liv i en värld oändligt bättre än den som finns här och nu. Orättvist mot Jesus det här kanske du tycker? Men Gud belönade honom genom att låta honom uppstå i en ny kropp som aldrig mer kan dö. Och samma lön har han lovat till var och en som tror.
Antag att det här är sant. Vore det inte ett fantastiskt erbjudande?

Värstingen: Jo men om det inte finns någon gud så upphör jag ju bara att existera när jag dör och då är det inget problem.

Du: Men skulle du inte hellre vilja leva för evigt i en fantastisk värld?

Värstingen: Jo, men antag att jag skulle bli kristen och till slut skulle upptäcka att det inte var sant, då har jag ju levat resten av mitt liv i en lögn.

Du: Ja, i så fall skulle du ha levat i en illusion, med en känsla av att vara förlåten och som har lurat dig att göra det som är gott mot andra och dig själv av helt fri vilja resten av ditt liv. I vilken av de andra världsåskådningarna skulle det vara till nackdel för dig tror du?
Tror du inte tvärt om att du skulle gräma dig oerhört en dag om du vaknar upp som en gråsugga eller i ett evigt helvete och drar dig till minnes att du faktiskt hade en reell möjlighet att ta emot Guds erbjudande om frälsning, men du avstod därför att du inte var villig att ens pröva om det var sant? Varför inte fundera över det här med Jesus tills vi ses nästa gång!

Exakt så där kommer såklart dialogen att utspinna sig, men om du läser igenom den långsamt några gånger så kommer du att kunna hantera den. Be sen Gud om en person att testa den på.

Nu gäller förstås det här inte bara kriminella värstingar. Bibelns klara budskap är att vi alla är värstingar som är på väg till helvetet, oavsett hur polerad vår fernissa må vara. Så det här handlar i lika hög grad mig och dig, dina familjemedlemmar, grannar och vänner.

En mörk religion du målar upp, tycker du kanske? Nej, men en sann. Därför att det var Jesus själv som förmedlade den – han som är Sanningen och enda vägen till Gud, Fadern.

Tro’t eller ej.


Copyright © 2023 Göran Schmidt
Template design by Andreas Viklund
Tillbaka till startsidan