Februari 2018
De sista månaderna har inneburit många timmar i laptoppens bleka sken och svaga brus. Förutom förberedelser inför de sedvanliga föreläsningsturnéerna har jag lagt mycket tid på förnyelsen av magasinet Genesis, där jag är ansvarig utgivare och håller i det redaktionella arbetet. I skrivande stund har det första numret med temat "Är evolutionsteorin bevisad?" just landat i prenumeranternas brevlådor. Och alla kristna skolor har fått var sitt exemplar att använda i undervisningen. Det är en konkret åtgärd till förmån för folkbildningen, och för sakligheten och allsidigheten när det gäller skolans ursprungsundervisning. Dessvärre har vi inte råd att skicka den till alla andra skolor, vilket sannerligen hade behövts, med tanke på den ensidiga och tillrättalagda bild våra barn och ungdomar får via ordinarie läromedel och traditionell undervisning.
Just när jag skriver de här raderna är jag därför på väg till ett föredrag för bland annat kristna lärare där jag kommer att belysa frågan om "den naturvetenskapliga världsbilden" i skolans läroplan. Jättekul!
För det andra har jag spenderat åtskilliga timmar på att sammanställa ett antal längre kommentarer i en debatt jag varit inblandad i under ett antal år med Lars Johan Erkell, universitetslektor i zoologisk fysiologi vid Göteborgs universitet. Lars Johan och jag har diametralt olika syn på ursprungsfrågan och han är måttligt road av att jag har naturvetenskapliga invändningar mot evolutionsteorin.
Vem av oss som har rätt? - Ja det beror såklart på vem av oss du frågar ;). Om du klickar på debattlänken i förra stycket och sedan på de olika underrubrikerna till höger om de röda pilarna (som inte finns där i verkligheten), så kan du scrolla dig ner genom meningsutbytena. Har du inte läst någon molekylärbiologi alls kan det nog vara svårt för dig att hänga med i alla tankesvängar. Men har du några dar utan så mycket annat för dig - så - välkommen!