Göran Schmidts hemsidaMain menu: Start | Rörö | Skapelsefrågan | Bibelrelaterat | Kontakt

Fjällfiling

Oktober 2020


Det är höst!

Lena tyckte att jag var odräglig i oktober. Jag satt och hängde över datorn ungefär som figuren längst till höger på bilden i förra månadens reflektion.

Skälen var flera, men framför allt att Coronapandemin medförde att våra huvudföreläsare till Genesis årskonferens i Korskyrkan Götene – däribland professor Werner Gitt från Braunschweig i Tyskland – inte kunde närvara fysiskt. I stället blev det så att vi visade två förinspelade föredrag av honom. Jag fick god hjälp av ett par personer att översätta hans powerpointpresentationer till svenska, men sen skulle drygt två timmars föredrag undertextas. När jag insett att det tog en timma att översätta knappt två minuter av föredragen (tyska i högt tempo) insåg jag att det skulle krävas ett mirakel för att hinna klart till konferensen, och jag bad verkligen till Gud om ett sådant. I egenskap av ordförande i föreningen blir det ju att man känner ”visst” ansvar för att allt ska funka, och otextade föredrag på tyska hade ju inte varit direkt optimalt…

Men miraklet skedde och på något konstigt vis blev jag färdig i tid, och jag fick till och med ett par dagars marginal så att jag hann förbereda mina egna föredrag under konferensen.

Det blev till slut en riktigt lyckad konferens. Vill du kika i efterhand på alla föredrag så hittar du dem här.

Konferensen avslutades med fossilletning på Kinnekulle. Stort tack till Jonny på Västgötakalk för den möjligheten. Köp grus av honom nästa gång!


Orthoceratiter (numera utdöda bläckfiskar) från Kinnekulles kalksten

Copyright © 2021 Göran Schmidt
Template design by Andreas Viklund
Tillbaka till startsidan