Göran Schmidts hemsidaMain menu: Start | Rörö | Skapelsefrågan | Bibelrelaterat | Kontakt

Fjällfiling

Mars 2020

Bildkälla: Genesis.nu

Vissa ord glömmer man aldrig.

Hur många visste vad ett ”bogvisir” var före Estoniaolyckan 1994? Nästan bara folk med jobb inom sjöfart.

Eller ”tsunami” före julen 2004?

Och vem kommer nu att glömma ”Corona”? För bara ett par månader sedan var inte många av oss som visste att det betydde något mer än solens atmosfär och ett biljardliknande leksaksspel från förra seklet.

Nu vet vi.

Plötsligt sprack bubblan. Verkligheten kom ifatt oss.

Plötsligt blev vi dödliga.

Plötsligt insåg vi att världsekonomin är som en gigantisk ångmaskin, som så länge vi minns har dundrat på, pådriven av en konsumtion av en massa saker som i och för sig är kul, men som vi för tillfället inser att vi klarar oss ganska bra utan. Möjligen har den där maskinen stånkat till i någon lokal uppförsbacke då och då, som exempelvis 1987 och 2008, men då har världsekonomin lagt in en lägre växel och snart har allt varit som vanligt igen.

Frågan alla ställer sig nu är väl om det blir lika lätt den här gången. Många tunga industrihjul har tvärnitat och står helt still. Innan de kan börja rulla igen måsta alla underleverantörer till underleverantörer till underleverantörer få likviditet att betala sina skulder så att de kan komma igång och börja producera igen. Kanske först rekonstrueras efter sina konkurser. Och de stora industrijättarna kommer sedan att behöva betala sina fakturor i tid och inte när det passar dem.

Det enda man kan veta med säkerhet är att det kommer att ta tid. Och att världen efter Corona inte kommer att vara som den före. Detta trots att det kanske kommer att visa sig att den här epidemin troligtvis inte skördat fler dödsoffer än en vanlig årlig influensa. Men det är en helt annan fråga som många också funderar över.

Men nu är det som det är.

Till och med Aftonbladets medarbetare har börjat inse att verkligheten är lite större än både de själva och sekulariserade svenskar överlag brukat föreställa sig. Ta till exempel Per Bjurman som rapporterade från New York i slutet av månaden. Bjurman, som beskriver sig själv som en skribent ”som aldrig rört sig i religiositetens farvatten”, inleder sin krönika med orden:

”Gud hjälpe oss.
Med så sakrala uttryck hade jag aldrig trott att jag skulle inleda en text från den här horisonten.”

Och avslutar den med:

”Det finns inga ateister i skyttegravarna.”

På hemmaplan i Stockholm finns kolumnisten Britta Svensson, som i samma tidning presenteras som ”mångårig journalist och USA-korrespondent, som startat en uppmärksammad pensionärsblogg.” Några dagar efter Bjurman skrev sin krönika beskriver Britta sin omtumlande vision av Gud . Hon inleder sin artikel med orden:

”Ser Gud det som händer?”

Sedan fortsätter hon och berättar om hur Gud uppenbarar sig för henne över Stora Blecktornsparken (i Hammarby sjöstad lärde jag mig just). Även hon beskriver sig som genomsekulariserad och ointresserad av kyrka och kyrklighet.

Vem vet – snart kanske även våra biologidocenter och professorer gör på liknande sätt. Börjar ”komma ut” och erkänna att de länge betvivlat att slumpmässiga mutationer är orsaken till att vi finns till och sitter här och funderar på livet och döden – och Gud. Att de länge anat att det naturliga urvalet förvisso kan modifiera vad som redan finns, men aldrig skapa någonting verkligt nytt. Att evidensen funnits där hela tiden, och att det plötsligt gick upp för dem att de kämpat mot sanningen under hela sina karriärer. Att de läst magasinet Genesis i smyg. Att de nu har samvetsbetänkligheter för att de förmått tjänstemännen på Skolverket att beskriva evolutionen som det enda tillåtna sättet att berätta för Sveriges skolbarn om hur vi blev till. Att de nu stolt talar ut och öppet ifrågasätter Dogmen, Evolutionismen, vår tids största luftslott, korthus, koloss på lerfötter, kejsaren utan kläder och name-it.

Kanske kan den där lilla elektronmikroskopiskt lilla viruspartikeln möjliggöra även det?!

Oj vad jag längtar efter den dagen!

Ska börja följa Aftonbladet.

Men vad är det som händer egentligen?

Det är stora saker på G – ingen mindre än Gud.

Det är dags att leta fram den gamla Bibeln och börja läsa om den större verkligheten. Den som nu drabbat Aftonbladets skribenter, mot alla odds. Låt den drabba även dig – innan det är för sent!


Copyright © 2021 Göran Schmidt
Template design by Andreas Viklund
Tillbaka till startsidan