Göran Schmidts hemsidaMain menu: Start | Rörö | Skapelsefrågan | Bibelrelaterat | Kontakt

Fjällfiling

Maj 2022

Det ljusnar ... nog ... (sommar i jämtlandsfjällen)

Det är den nittonde maj, och jag skriver redan månadens reflektion. Det brukar oftast dröja längre innan jag får tid att sätta mig ner och samla tankarna, men den här gången är det inte särskilt svårt, eftersom jag fortfarande sitter och tittar ut genom samma sjukhusfönster. Två veckor har nämligen blivit fyra här i samma sjukhussäng, eftersom min hjärtåkomma visade sig mer svårdiagnosticerad än brukligt. Nu har läkarna har i alla fall slagit sina förhoppningsvis kloka huvuden ihop och kommit fram till att jag behöver opereras som i morgon.

Och om något eventuellt skulle gå riktigt snett så känns det bättre att avrunda den här traditionen av skrivande på ett värdigt sätt, så att ingen behöver undra. Jag menar bara att om det inte skulle dyka upp någon junireflektion så kan ni ta för givet att jag mår oförtjänt väl, fast någon annanstans än här på jorden.

Nu tror jag inte att det hela ska sluta så den här gången, men oavsett vilket har det varit en nyttig process att tänka tanken (någorlunda) fullt ut och se om sitt hus. Nån gång ska man ju ändå göra det.

Ett led i det har varit att samla alla – eller i alla fall merparten av – de senaste årens skrivalster här på min webbplats (du hittar dem via de röda länkarna längst ner här på sidan) så att de ska bevaras för eftervärlden för den som finner nytta av dem.

Mitt nästa planerade projekt, förhoppningsvis under konvalescenstiden i sommar, blir att utveckla min lilla guide för sökare och personer som är nyfikna på kristen tro under fliken ”Bibelrelaterat”. Övertygelsen, eller i varje fall misstanken, om att Gud finns är nämligen bara början på Livet med versal. Det verkliga livet. Det som aldrig tar slut och som stavas J-E-S-U-S. Just den erfarenheten kan man inte göra genom att kika i sitt mikroskop eller teleskop. Steget mellan att Skaparen finns och att Jesus är världens räddning kan vid första anblicken synas långsökt. Men det är det inte, det finns en spännande bro däremellan, och den tänker jag lyfta fram. Om Gud så vill.

Nytt på min webbplats

Artiklar finns samlade här,

Debatter och insändare här och

Recensioner här!


Copyright © 2022 Göran Schmidt
Template design by Andreas Viklund
Tillbaka till startsidan