Göran Schmidts hemsidaMain menu: Start | Rörö | Skapelsefrågan | Bibelrelaterat | Kontakt

Fjällfiling

Oktober 2022

Nytt på min webbplats eller någon annanstans i etern

Ny videoföreläsning från Genesis årskonferens i Solna om det aktuella forskningsläget kring livets ursprung (abiogenes) - här!

(Andra videor, poddar m m hittar du som vanligt under fliken Skapelsefrågan / Webben här!)

Källa: bigshotcamera.com

Jag kände mig helt tom inför den här månadsreflektionen. Det är därför jag har flyttat fram påminnelsen i kalendern ett otal gånger. Det tog en stund av spontant irrande över tangenterna innan jag upptäckte att tomheten bara var skenbar. Den berodde motsägelsefullt nog på att jag var så fylld av uppdämd frustration att tankarna bara irrade kring. Ungefär som den där färgsnurran man använde på NO-lektionerna för att visa eleverna att vitt ljus egentligen bara är en illusion. Det vita är ju en blandning av alla regnbågens färger. När man snurrar skivan flyter alla färger ihop till gråvitt som på bilden ovan. Här är några av mina infångade tankenyanser:

***

Har världen blivit galen?

Virusepidemier, klimatpanik, krig och kärnvapenhot, tortyr och avrättningar, jordbävningar och tsunamivarningar, energibrist, skenande inflation, ränteökningar, börskrascher, helt lagliga pornografiträsk, kriminella gäng som pumpar ut droger till våra kommande generationer som redan från början är fullproppade med antidepressiva medel. Som mördar till höger och vänster minst ett par gånger om dagen i lilla Sverige.

Mutor till höger och vänster. Korruption. Vem talar sanning och vem ljuger i politiken. Och i media - kan man över huvud taget lita på SVT och Swebb-TV? Vem filtrerar nyhetsflödet? Vem konstruerar åsiktsfiltren och med vilken agenda? Vem är köpt och av vem och vem inte? Vad är konspirationsteori och vad är noggrant undanhållen sanning? Och i så fall vems sanning? Censur, åsiktsregistrering, de tolerantas hat mot oliktänkande. Fakta och fiktion huller om buller i en ogenomtränglig sörja.

Praktiskt taget alla folkomröstningar leder till dött lopp och med maximalt antal missnöjda människor som resultat, folkliga revolter. Brutna löften, kluvna tungor, ogenomtänkta populistiska reformer. Stora sociala och politiska omvälvningar med allt kortare tidsintervall. Auktoritetsförakt. Det rättssystemet inte kan hantera legaliseras. Instabilitet, ingen orkar tänka långsiktigt, det gäller att klara nästa elräkning och amortering.

Skenande sociala klyftor, gamla begravna och halvglömda politiska och etniska dispyter rivs upp, hot om uppror och krig – kan Ryssland så kan vi. Tester av interkontinentala ballistiska robotar – spränger ni oss så ska vi minsann spränga er.

De värsta av människor? Sådana med mage att ha invändningar mot företeelser som dödande av ofödda barn, HBTQ-propaganda, evolutionism och bojkotter av Mellanösterns enda demokratiska stat.

***

Ja, så där gick mina mörka tankar. Ibland får jag känslan att ”någon” vill att jag ska handla irrationellt och sälla mig till den yra flocken höns som kutar fram och tillbaka i inhägnaden i tron att räven står på andra sidan nätet och krafsar i marken?

Vem vet?

Det var i alla fall skönt att få skriva av sig. Jag bestämt mig för att stanna utanför den där hysteriskt kacklande flocken. Jesus förutsåg allt det här för 2000 år sedan (läs Matt 24 och Luk 21). Han uppmanade sina efterföljare att räta på sig och lyfta blicken för att se lite längre och i stället ägna sin stund på jorden åt att tänka, berätta och göra det som är rätt och sant. Det är det världen behöver – som aldrig förr – och att höra om Jesus!

”Men när ni ser allt detta hända, räta på er och fatta mod, för då är er befrielse nära.” (Luk 21:28, NUB)


Copyright © 2022 Göran Schmidt
Template design by Andreas Viklund
Tillbaka till startsidan