Göran Schmidts hemsidaMain menu: Start | Rörö | Skapelsefrågan | Bibelrelaterat | Kontakt

Fjällfiling

December 2011

Efterlängtad julledighet. Den tid på året man kan få vakna någorlunda utsövd, sätta sig i vardagsrumssoffan med en kopp te och uppleva gryningen.
För att sätta på tevatten klockan tre en sommarmorgon är inte riktigt min grej...

Ett par dagar av den lediga tiden ägnade jag åt att ordna till ett galleri med bilder från Rörö under min Röröflik. Eftersom jag inte är utbildad programmerare blev det en hel del "trial and error" innan jag fick html-kodningen att bli som jag ville. Och när jag slutligen tyckte mig vara klar fick jag svidande kritik av min grabb som tyckte att layouten avvek för mycket från de övriga sidorna på sajten. Så det var bara att offra en dag till.
Till sist blev den ändå ganska hyfsad (tycker jag själv i alla fall) [1].
Välkommen att kika på resultatet!Nyårsaftonen firade vi hos goda vänner på en plats där raketer for Brinnande balkonghorisontellt i stället för vertikalt. Det vill säga de av raketerna som man låtit sitta kvar på sina träpinnar. De andra for precis hur de ville. Inte helt utan konsekvenser... (se bilden till höger)


Elden står i Bibeln som symbol för åtminstone:

Gud    (5 Mos 4:24)

Kärleken    (Höga v 8:6-7)

Tungan    (Jak 3:6)

Tänk så annorlunda vår värld skulle ha sett ut om vi haft ett annorlunda förhållningssätt till dessa tre.

Å ena sidan är elden är en förutsättning för mänskligt liv och kultur. Den gör vår föda ätlig och smaklig, gör det möjligt att framställa material och råvaror, och den värmer oss när vi är frusna.
Men å andra sidan kan den i lika hög grad förstöra och ödelägga både vår framtid och vår egendom när den hanteras respektlöst och oansvarigt.
Så låt oss ta seriöst på Gud, på kärleken och på vad vi säger under 2012!

Till sist vill jag önska dig ett riktigt Gott Nytt år! Du är en av cirkus 2 000 besökare som kikat in på min hemsida någon gång under året som gått om jag ska tro statistiken (däremot har givetvis ingen aning om vem du är).

Och alldeles oavsett vem du är - Varmt välkommen tillbaka under året som ligger framför!

Göran

[1]  Ännu en gång ett stort tack till Andreas Viklund för hans fina hemsida där html-modulerna går att hämta alldeles gratis, och till Loopias supportavdelning som är föredömligt snabba och snabbt kan tala om när jag skrivit liten i stället för stor bokstav någonstans i koden vilket gör att inget vill fungera.    [Tillbaka till texten]